Privatumo politika

 

Suprantame asmens duomenų apsaugos svarbą, todėl gerbiame ir saugome Jūsų privatumą ir asmens duomenis. Šioje Privatumo politikoje galite susipažinti su savo teisėmis bei informacija apie Jūsų asmens duomenų tvarkymą.

Registruodami paskyrą interneto svetainėje www.soulz.lt, Jūs suteikiate teisę Akcinei prekybos bendrovei „APRANGA“ (toliau – Bendrovė arba mes) savo asmens duomenis tvarkyti Privatumo politikoje numatytomis sąlygomis.

KAS YRA JŪSŲ ASMENS DUOMENŲ VALDYTOJAS?

Jūsų asmens duomenų, tvarkomų administruojant šią elektroninę svetainę, valdytojas – Akcinė prekybos bendrovė „APRANGA“, juridinio asmens kodas 121933274, buveinės adresas Ukmergės g. 362, Vilnius. Klausimais, susijusiais su Jūsų asmens duomenų tvarkymu siūlome kreiptis el. paštu [email protected] .

IŠ KOKIŲ ŠALTINIŲ RENKAME JŪSŲ ASMENS DUOMENIS?

Visus Jūsų asmens duomenis mes gauname tiesiogiai iš Jūsų. Savo asmens duomenis pateikiate paskyros elektroninėje parduotuvėje registracijos, prekių užsakymo pateikimo ar užklausų, prašymų, skundų pateikimo metu ir kitais būdais.

KOKIUS JŪSŲ ASMENS DUOMENIS TVARKOME, KOKIU TEISINIU PAGRINDU IR KODĖL?

Tikslas

Teisinis pagrindas

Asmens duomenų kategorijos

Paskyros registravimas ir administravimas, pirkimo duomenų tvarkymas administruojant ir vykdant prekių užsakymus, grąžinant prekes

Sutikimas, sutarties vykdymas, teisės aktų reikalavimų vykdymas

Vardas, pavardė, telefono numeris, elektroninio pašto adresas, prekių pristatymo būdas, prekių pristatymo adresas, prisijungimo prie paskyros duomenys, veiksmai paskyroje, įskaitant techninius naršymo duomenis (IP adresas, prisijungimo bei naršymo techninė informacija), parašas (jei patys priimate prekes), pirkimo bei pristatymo data ir laikas, prekių pavadinimai, kiekiai, pirkinių kainos ir suteiktos nuolaidos, mokėjimo už pirkinius būdas ir mokėjimų informacija.

Tais atvejais, kai įsigyjama dovanų kortelė, taip pat renkame šiuos duomenis: asmens, kuriam skirta dovanų kortelė, vardas, pavardė, kontaktiniai duomenys, sveikinimas asmeniui, kuriam skirta dovanų kortelė.

Užsakymų pateikimas ir vykdymas neregistruojant paskyros

Sutarties vykdymas

Vardas, pavardė, telefono numeris, elektroninio pašto adresas, prekių pristatymo būdas, prekių pristatymo adresas, mokėjimo už pirkinius būdas ir mokėjimų informacija.

Identifikavimas

Teisėti interesai

Kliento arba kito prekes atsiimančio asmens vardas, pavardė, asmens tapatybės dokumento numeris, kliento telefono numeris, elektroninio pašto adresas, pirkimo duomenys

Pasiūlymų ir informacijos apie prekes teikimas

Sutikimas

Vardas, pavardė, elektroninio pašto adresas, telefono numeris, gimimo mėnuo ir diena, užsakomo naujienlaiškio rūšis

Prašymų, skundų, užklausų ir atsiliepimų nagrinėjimas

Teisės aktų reikalavimų vykdymas

Vardas, pavardė, telefono numeris, elektroninio pašto adresas, gyvenamosios vietos adresas, gimimo data, kita prašymo, skundo, užklausos ar atsiliepimo turinyje pateikta informacija: įvykis, dėl kurio kreipiamasi, ir su juo susijusios aplinkybės, pridedami dokumentai ir (ar) duomenys.

Kai teikiamas prašymas dėl prekių grąžinimo, prašoma pateikti informaciją apie vardą, pavardę, telefono numerį arba elektroninio pašto adresą, adresą ir prekės grąžinimo priežastį.

Naršymo ir patirties  interneto svetainėje pagerinimas, svetainės naudotojų elgesio ir srautų interneto svetainėje analizė

Sutikimas

Taip pat mūsų svetainėje naudojami slapukai. Informacija apie slapukus pateikiama šios Privatumo politikos pabaigoje. 

Statistikos ir rinkos tyrimų atlikimas

Teisėtas interesas

Gimimo metai, lytis, miestas, informacija apie įsigytas elektroninėje parduotuvėje prekes

 

KOKIE JŪSŲ ASMENS DUOMENŲ TVARKYMO IR SAUGOJIMO TERMINAI?

Tikslas

Tvarkymo terminas

Paskyros registravimas ir administravimas, pirkimo duomenų tvarkymas administruojant ir vykdant prekių užsakymus, grąžinant prekes

Paskyros registravimui ir administravimui reikalingi asmens duomenys tvarkomi tol, kol naudojamasi paskyra. Apskaitos ir mokesčių dokumentai teisės aktų reikalavimų vykdymo pagrindu saugomi laikantis teisės aktuose numatytų terminų. Kiti pirkimo duomenys saugomi 5 metus nuo pirkimo operacijos atlikimo dienos.

Užsakymų pateikimas ir vykdymas neregistruojant paskyros

Apskaitos ir mokesčių dokumentai teisės aktų reikalavimų vykdymo pagrindu saugomi laikantis teisės aktuose numatytų terminų.

Identifikavimas

Tol, kol naudojamasi paskyra

Pasiūlymų ir informacijos apie prekes teikimas

5 metai nuo sutikimo gavimo dienos arba iki sutikimo galiojimo dienos

Prašymų, skundų, užklausų ir atsiliepimų nagrinėjimas

12 mėnesių nuo prašymo, skundo, užklausos ar atsiliepimo pateikimo dienos arba iki įstatymų nustatyto ieškinio senaties termino pabaigos, priklausomai nuo to, kuris terminas ilgesnis.

Naršymo ir patirties  interneto svetainėje pagerinimas, svetainės naudotojų elgesio ir srautų interneto svetainėje analizė

Duomenų tvarkymo terminai pateikiami šioje nuorodoje: [Slapukai]

Statistikos ir rinkos tyrimų atlikimas

5 metai

 

KOKIEMS TRETIESIEMS ASMENIMS IR KOKIAIS ATVEJAIS PERDUODAME JŪSŲ ASMENS DUOMENIS?

Jūsų asmens duomenis teikiame tretiesiems asmenims, kurie padeda mums vykdyti ir administruoti paslaugų Jums teikimą:

- Programinės įrangos priežiūros, palaikymo paslaugas teikiančioms įmonėms;

- Įmonėms, teikiančioms pristatymo paslaugas, siekiant pristatyti Jums prekes Jūsų nurodytais adresais;

- Mokėjimo paslaugų teikėjams;

- Rinkodaros ir marketingo paslaugas teikiančioms įmonėms;

- APRANGA grupei priklausančioms įmonėms, kai jos atsakingos už tam tikrų konkrečių joms priskirtų funkcijų, būtinų pasiūlymų Jums pateikimui vykdymą;

- Reklamos, žiniasklaidos planavimo, viešųjų ryšių ir renginių organizavimo paslaugas teikiančioms įmonėms;

- Trumpųjų SMS žinučių siuntimo paslaugas teikiančioms įmonėms.

 

Taip pat Jūsų asmens duomenys gali būti teikiami:

- Teisėsaugos institucijoms Lietuvos Respublikos teisės aktų numatyta tvarka;

- Valstybinėms institucijoms ir teismams, kai tokią pareigą numato taikytini teisės aktai.

KAS YRA SLAPUKAI IR KAM JIE NAUDOJAMI?

 

Slapukai – tai maži tekstinių duomenų failai, kurie automatiškai sukuriami Jums naršant mūsų svetainėje ir yra saugomi Jūsų naudojamame įrenginyje (kompiuteryje ar mobiliajame telefone). Slapuke pateikiama anoniminė informacija ir jis siunčiamas iš peržiūrimos svetainės serverio į jūsų kompiuterį arba mobilųjį telefoną.  Slapukai gali būti seanso arba nuolatiniai. Seanso slapukai egzistuoja nuo to momento, kai atveriate savo naršyklę, iki tol, kol vėl ją užveriate. Kai užversite naršyklę, šie slapukai bus automatiškai ištrinti. Nuolatinių slapukų galiojimo laikas nustatytas iš anksto, jie lieka Jūsų naršyklėje, kol baigiasi jų galiojimas arba juos pašalinate.

 

Pagal paskirtį slapukai gali būti skirstomi į būtinuosius, nustatymų, statistikos, rinkodaros ir kitus. Mūsų tinklalapyje naudojami būtinieji, statistikos ir rinkodaros slapukai. Daugiau informacijos apie tai, kokius būtinuosius, nustatymų, statistikos ir rinkodaros slapukus naudojame, rasite čia: [Slapukai].

 

Mes nuolat tobuliname savo interneto svetainę, siekiame, kad ja naudotis būtų kuo paprasčiau ir patogiau. Kad galėtume tobulinti svetainę, turime žinoti, kuri informacija labiausiai domina mūsų svetainės lankytojus, iš kurių šalių ir miestų mūsų svetainė lankoma, kiek dažnai lankytojai sugrįžta, kokią naršyklę naudoja, kokiuose įrenginiuose svetainė skaitoma ir pan. Šią informaciją renkame naudodami Google Analytics įrankius, kurie leidžia fiksuoti ir analizuoti statistinius svetainės naudojimo duomenis. Plačiau apie Google Analytics ir informaciją, kurią šie įrankiai leidžia rinkti, galite sužinoti čia:

https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=lt .

Jeigu pageidaujate, kad Google Analytics įrankiai nefiksuotų informacijos apie jūsų naršymą internete, galite panaudoti „Google Analytics“ atsisakymo naršyklės papildinį.

 

Mūsų svetainėje naudojami slapukai tam, kad pagerintume Jūsų naršymą ir patirtį mūsų svetainėje, sužinotume apie mūsų svetainės naudotojų elgesį, analizuotume srautus, pagerintume svetainę. Slapukai naudojami ne ilgiau nei tai reikalinga nustatytiems tikslams įgyvendinti.

 

Jei pageidaujate, galite pakeisti savo naršyklės nustatymus taip, kad Jus informuotų apie slapuko įjungimą ar atnaujinimą bei kad galėtumėte pasirinkti leidžiamus ar draudžiamus slapukus, juos blokuoti. Norėdami daugiau sužinoti apie slapukus, pavyzdžiui, kaip juos valdyti ar ištrinti, galite apsilankyti www.allaboutcookies.org.

 

KOKIOS YRA DUOMENŲ SUBJEKTŲ TEISĖS IR KAIP GALITE JAS ĮGYVENDINTI?

 

Jūs turite teisę susipažinti su savo asmens duomenimis ir kaip jie yra tvarkomi, reikalauti ištaisyti, papildyti ar sunaikinti pateiktus asmens duomenis, taip pat sustabdyti jų tvarkymo veiksmus (atšaukti savo sutikimą). Taip pat turite teisę reikalauti, kad asmens duomenų valdytojas apribotų asmens duomenų tvarkymą, teisę į duomenų perkėlimą, pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai (kontaktiniai duomenys pateikti interneto svetainėje www.ada.lt ) ir nesutikti su pateiktų asmens duomenų tvarkymu. Jei norite gauti išsamią informaciją apie šių teisių įgyvendinimo tvarką, pateikite užklausą el. pašto adresu [email protected] .

 

PRIVATUMO POLITIKOS PAKEITIMAI IR GALIOJIMAS

 

Pasiliekame teisę keisti Privatumo politiką. Pranešimas apie jos pakeitimus arba papildymus bus skelbiamas  svetainėje www.soulz.lt.